top of page
Writer's picturePrettyday Emilia | Emilia Lehtlö

Koulutukset ripsiteknikoille – Millaisia koulutuksia alalla on ja mitä niistä oppii?

Ripsienpidennysten maailma on houkutteleva ja jatkuvasti kehittyvä ala kauneudenhoidossa, ja monet ovat kiinnostuneita ryhtymään ripsiteknikoiksi, mutta miten tähän ammattiin oikeastaan opiskellaan? Tämä blogiteksti käy läpi tärkeimmät askeleet ja koulutukset ripsiteknikoille, joita tarvitset, jos haluat tulla ammattitaitoiseksi ripsiteknikoksi.


Ripsikoulutus
Ripsienpidennys koulutus

Koulutukset ripsiteknikoille - Aloita peruskoulutuksesta


Ripsiteknikoksi voi opiskella kuka tahansa, yli 16-vuotias henkilö ilman minkäänlaista pohjakoulutusta tai kokemusta kaueneusalalta. Ensimmäinen askel ripsiteknikon uralla on hankkia perustiedot ja -taidot ripsienpidennyksistä. Yleisimmin tämä tapahtuu osallistumalla ripsienpidennyksiin keskittyvään peruskurssiin. Näitä koulutuksia tarjoavat kauneusalan oppilaitokset, mutta laadukkaimmat koulutukset löytyvät yleisimmin yksityiseltä taholta. Lyhyesti peruskoulutuksessa opit:


  • Ripsienpidennysten perusteet ja eri tekniikat (klassiset pidennykset, volyymiripset)

  • Oikeiden työvälineiden ja tuotteiden käyttö

  • Asiakkaan ripsien kunnon arvioiminen ja turvallinen työskentely

  • Asiakasanalyysin tekeminen

  • Hygienia- ja turvallisuuskäytännöt


Peruskoulutus kestää yleensä 1-3 päivää, riippuen koulutuksen laajuudesta ja se antaa hyvän pohjan uran aloittamiseen. Kurssin jälkeen saat myös kouluttajan tuen ja tarvittavan avun yrittäjyyteen, uran luomiseen, sekä sertifikaatin, joka todistaa ammattipätevyytesi. Ota yhteyttä kouluttajaan, niin saat lisätietoja kaikesta mitä sinun tulee tietää.


PrettyDay Emilia tarjoaa ripsialan koulutuksia Kuopiossa, sekä verkossa. Voit myös tiedustella tarjousta muualla Suomessa. Emiliaan voit ottaa yhteyttä ja kysyä sinulle räätälöityä koulutusta täältä.



Harjoittelu ja kokemuksen kerryttäminen


Peruskoulutuksen jälkeen harjoittelu on olennaista. Ripsiteknikon työ vaatii paljon tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja taitojen kehittyminen tapahtuu ajan myötä. Opiskelu ja työn oppiminen vaatii aikaa, ota siis rennosti, äläkä turhaan kiirehdi salonkitason ripsiteknikoksi:


Voit aloittaa tekemällä pidennyksiä tuttaville ja ystäville, sekä vähitellen siirtyä ottamaan vastaan asiakkaita. Harjoittelujakso on hyvä mahdollisuus kokeilla erilaisia tekniikoita ja löytää oma tyylisi ammattilaisena.


Perustekniikkaa (klassisia ripsienpidennyksiä) kannattaa harjoitella muutamasta kuukaudesta vuoteen ennen seuraavan koulutuksen käymistä. Jos tavoitteenasi on kehittyä alan ammattilaiseksi, on jatkokoulutusten käyminen hyvin olennaisessa asemassa.


 


Hellävaraiset ripsienpidennykset -verkkokurssi: Syventävä koulutus turvallisuuteen


Kun peruskoulutus on suoritettu ja olet saanut hieman käytännön kokemusta, suosittelen lämpimästi suorittamaan Hellävaraiset ripsienpidennykset -verkkokurssin. Kun vastaasi on tullut jo ensimmäisiä haasteita tai herkkäsilmäisiä asiakkaita, tämä kurssi on erinomainen jatkokoulutus, joka täydentää perusopintoja erityisesti turvallisuuden näkökulmasta. Kurssilla käsitellään mm. asiakkaan luonnollisten ripsien suojelemista, oikeiden tekniikoiden valintaa ja mahdollisten allergisten reaktioiden ennaltaehkäisyä. Kurssilla opit syventävää tietoa alan tuotteista, sekä opit työskentelemään ergonomisemmin, turvallisemmin ja ennaltaehkäisemään allergisoitumisen ripsiteknikkona, joka pidentää omaa työuraasi. Jokaisen ripsiteknikon tulisi käydä tämä kurssi, joka antaa tärkeitä lisävalmiuksia, joita peruskurssit eivät aina sisällä.


Kurssi soveltuu kaikentasoisille ripsiteknikoille, mutta on erityisen tärkeä jatkokoulutus aloitteleville ripsiteknikoille. Voit käydä kurssin 100% verkossa. Lue lisää koulutuksesta täältä



Jatkokoulutukset ja erikoistuminen


Kun peruskoulutus on suoritettu, ripsiteknikon ura tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia jatkokouluttautumiseen ja erikoistumiseen. Voit syventää osaamistasi monilla eri osa-alueilla, kuten:


  • Volyymiripsien edistyneet tekniikat – Syvällisempi koulutus volyymiripsistä, joissa käytetään useampaa ripsikuitua yhtä luonnollista ripseä kohden.

  • Lash & Brow Lift -koulutus – Kestotaivutuskurssi, joka antaa sinulle mahdollisuuden tarjota vaihtoehtoinen palvelu pidennyksille.

  • Asiakaspalvelun ja brändin rakentamisen kurssit – Ammatillista menestystä tukeva koulutus oman yrityksen ja brändin markkinointiin.


Erilaisia verkkokursseja ja koulutuksia on jatkuvasti tarjolla, joten voit valita juuri sinulle sopivat opinnot. Moni ammattilainen valitsee kouluttautua verkkokurssien kautta, mikä antaa joustavan tavan päivittää osaamista työn ohessa.



Pysy ajan tasalla alan trendeistä ja kehityksestä


Kauneudenhoitoala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, ja ripsiteknikon työssä on tärkeää pysyä ajan tasalla uusista tuotteista, trendeistä ja teknologioista. Verkostoidu alan ihmisiin, osallistu alaan liittyviin tapahtumiin ja koulutuksiin, seuraa alan trendejä sosiaalisessa mediassa. PrettyDay Emilia tarjoaa myös ilmaisia livejä verkossa, jotka ovat hyvä tapa päivittää osaamista, inspiroitua ja verkostoitua. Tämä auttaa sinua pitämään taitosi ja tietosi ajan tasalla sekä tarjoamaan asiakkaillesi viimeisimmät ja laadukkaimmat palvelut.


  • Räätälöidyt jatkokoulutukset ripsiteknikoille - Kun kaipaat uusia näkökulmia tai apua haasteisiin alalla voit etsiä jatkokoulutuksia. Koulutuksia kannattaa käydä usealla eri kouluttajalla, sillä jokaiselta voit oppia uutta ja uusia näkökulmia. Jatkokoulutuksessa voit erikoistua esim. Pysyvyysongelmiin, liiman kemiaan, erilaisiin efekteihin tai erikoiskaarevuuksiin, epäsymmetriaan, kilapilemiseen yms. Lista on hyvin pitkä.


Yhteenveto


Ripsiteknikoksi opiskeleminen on monivaiheinen prosessi, joka alkaa peruskoulutuksella ja jatkuu harjoittelun ja erikoistumisen kautta. Hellävaraiset ripsienpidennykset -verkkokurssi on yksi keskeinen lisäkoulutus, joka auttaa varmistamaan turvalliset ja hellävaraiset ripsienpidennykset. Jatkokoulutuksilla voit erikoistua ja laajentaa palveluitasi, mikä auttaa sinua kehittymään alasi huippuosaajaksi. Ripsiteknikkona oppiminen ei koskaan lopu – jatkuva kouluttautuminen on avain menestykseen ja tyytyväisiin asiakkaisiin.


21 katselukertaa0 kommenttia

댓글


bottom of page